Nydelig, saftig lammestek, av alt-i-ett-typen. Supert på hytta, om du har stekeovn der. Velg en ildfast form som er pen nok til å stå på bordet ved servering.
2 kilo lammestek (uten ben)
2 kilo poteter
Stor persillekvast til bruk i smør mm
Rikelig med hvitløk
Kryddersmør
ca 150-200 gram smør
Friske urter (timian, persille)
og/eller tørkede urter (timian, rosmarin, oregano)
Hvitløk
Evt sitron
Buljong
1 dl konsentrert lammekraft
1 dl vin (rødvin misfarger potetene, så hvit er bedre her)
1 dl vann
Bør stå 2/3 over potetene, ta mer av hver ingrediens om det blir for snaut
- Lag kryddersmøret først
- Skrell potetene og del dem i ca 3 cm tykke skiver/biter. Tørk med kjøkkenpapir
- Legg potetene i bunnen av en stor ildfast form, sammen med salt, pepper og persille
- Hell buljongen over potetene
- Stikk små, dype hull i steken (fileteringskniv er perfekt). Stapp inn halve hvitløksfedd og persille
- Legg steken oppå potetene med oversiden (fet) ned
- Smør halvparten av kryddersmøret over steken
- Stek ved 175 grader i 40 minutter
- Ta steken ut, og snu den. Smør på den andre halvparten av kryddersmøret
- Inn igjen i ovnen. 175 grader i ca 1 1/2 time. NB! Bruk steketermometer, må ikke overstige 75 grader.
- Skru av ovnen, og la steken stå inni til servering
- Skjær steken i serveringsstykker og legg den tilbake på potetene
- Sett det ildfaste fatet på bordet og servér med en frisk, grønn salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar