Villas' Toro-favoritt, Kremet blomkål og brokolli-suppe, er herved banket av en hjemmelaget variant. OK. Det tar mer enn dobbelt så lang tid. Altså 40 minutter i stedet for 20 minutter. Men alt kan lages dagen før---
Man tager:
- 1 middels blomkålhode
- 1 middels/lite brokollihode
- Melk (evt og/eller fløteskvett), vann (alt etter hvor tynn du vil ha suppen)
- Litt creme fraiche eller rømme
- Salt & pepper
- Hønse/kyllingkraft (kuttes hvis Vegetar)
- Litt godt grønsaksbuljongpulver (jeg liker Vegeta)
- Løk, gjerne 3 sjalottløk, litt smør
- Frisk timian
- Skjær brokolli og blomkål i mindre biter, ta gjerne med ikke-treene deler av stilkene. Dekk med vann, tilsett 1 1/2 ts salt. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter
- Sil av brokolli og blomkål. Ta gjerne vare på litt av kokevannet (godt alternativ til "vann" senere)
- Stek løken blank i smør, hell over 2,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl sterk hønsekraft, 2 dl melk/fløte, og smak til med godt grønnsakbuljongpulver. Smaken skal være ganske kraftig. (Her kommer mer melk, etc senere). Småkok i ca 5 minutter.
- Bland løk (inkl væske), brokolli og blomkål. Kjør forsiktig i matmølle (så en del biter overlever).
- Tilbake i gryte. Tilsett melk og/eller fløte til passelig suppekonsistens - Spe gjerne med vann/kokekraft. Tilsett en liten neve frisk timian.
- Smak til med salt og pepper, grønnsaksbuljongpulver og evt hønsekraft.
Vi liker følelsen av "grøt/lapskaus". Tilsett mye mer melk/fløte/kokevann/kraft om du vil ha ren suppe. Men ta vare på noen små hoder av brokolli/blomkål, som kan svømme rundt og minne om opphavet ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar