Denne har jeg laget til jul i mange år. Den smaker aller best (for meg) med hjemmelaget hetvin oppi. Det var noe galt med juleposteien i noen år, helt til jeg fikk en ny flaske av onkel HP's hjemmelagde hetvin (innhold ukjent - for å sitere onkel Rolf (med lav toleranse for familiens hang til å lage vin selv) er det sannsynligvis 'hjemmelaget, musserende rabarbra-sherry', også kalt 'purrevin'). Det som også hører med er rognebærgelé og villeple-gelé.
1/2 kilo medisterdeig (NB! ikke farse)
1 finhakket løk
2-3 pressede hvitløksfedd1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Oregano, estragon eller provence
Frisk timian
1 dl sherry eller annen hetvin (ikke for søt)
3 egg
2 1/2 dl kremfløte
350 gram kyllinglever
ca 250 gram skinke
1 kvast persille
1 liten rød paprika
Forholdet mellom medisterdeig, skinke og lever kan varieres. Har forsøkt å erstatte skinken med flesk, men det ble ikke det samme. Jo finere skinke, jo bedre. Nødsfall: Bogskinke på boks.
- Arbeid sammen medisterdeig, løk, hvitløk, salt, krydder og vin.
- Visp sammen egg og fløte og bland det inn, litt av gangen.
- Kjør skinke, paprika og persille i matmølle (kan også finhakkes).
- Skjær leveren i mindre biter og vend dem inn med slikkepott sammen med skinke, persille og paprika.
- Ha i patéformer, gjerne med lokk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar