Denne er spennende, og særlig velegnet når alle er proppmette etter hovedretten. En frisk og glad dessert, med litt oppsiktsvekkende krydderier (pepper og koriander...). Servert som en del av denne menyen.
Og for oss som plukker rips i hagen om sommeren: En måte å få brukt ripsen på! Nå var det tomt hos oss, så det ble bringebær.
Også velegnet som en av flere desserter til koldtbord.
Til 4-6 personer (avhengig av sult):
Du trenger:
1 stor ananas
revet skall av 1/2 lime
kvernet sort pepper
Frisk koriander til pynt
Et par rause never rips eller bringebær
Korianderjus:
1/2 dl sukker
1 dl vann
skall av en 1/2 lime (bruk potetskreller)
10-50 gram skrellet frisk ingefær i biter (jeg velger å bruke mye)
1/2 potte frisk koriander
Lag korianderjusen først (skal avkjøles):
Kok opp sukker, vann, ingefær og limeskall. La laken trekke ca. 30 minutter, sil vekk limeskall og ingefær og avkjøl. Når laken er kald, tilsettes koriander og alt sammen kjøres i en blender.
Finn så frem et vakkert fat med litt høye kanter:
Skjær skallet av ananasen og del den i to på langs. Fjern stilken. Kutt ananasen i tynne skiver på tvers. Legg skivene taksteinsvis i en sirkel på tallerkener. Krydre med kvernet pepper (En omdreining på pepperkvernen er nok). Fordel limeskallet. Dekk ananascarpaccioen med korianderjus. Legg på rips eller andre røde bær. Pynt med frisk koriander.
Kan serveres som den er, med vaniljekesam, pisket krem eller iskrem/sorbet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar