Posteien er ikke så fotogen, så jeg har lånt et bilde fra Landbruksdepartementet ;-) |
Det jeg gjorde annerledes, var rett og slett å øke kryddermengden, samt bytte om på mengdeangivelsene for brandy og sherry (fordi jeg bare hadde en liten slant cognac tilgjengelig - men det ble veldig godt). Mine mål står nedenfor.
Dette var spennende, for det var en helt annerledes paté enn den jeg pleier å lage (i stekeovn). Denne er uavhengig av stekeovn, og det kan jo være svært praktisk. I tillegg smaker den veldig godt!
Dette trenger du:
2 løk
200 g sideflesk
500 g lammelever
1 hel kinesisk hvitløk
1 dl sherry
3 ss brandy
En liten neve timianstilker (bruk bare bladene om timianen har grove stengler)
2 ts malt allehånde
1 ts malt nellik
pepper
Salt
Slik gjør du:
Løk og flesk skjæres i tynne skiver og stekes gyldent i en gryte. Ha i hakket hvitløk, en dl sherry og et par spiseskjeer brandy/cognac. La det hele koke forsiktig i omtrent fem minutter.
Tilsett lever i tynne skiver, samt krydderiene og la det småkoke i fem minutter under omrøring. Pass på at leveren er ferdig, uten at den blir overkokt. Tilsett eventuelt litt vann hvis det ser tørt ut.
Kjør den deretter i food processoren til en jevn masse, og la den gjerne stå en dag eller to før den serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar