Til nyttårsaften hadde vi tre rømmebaserte sauser, i tillegg til den klassiske sennepssausen til gravlaksen. Tilfeldigvis ble det fine farger: En grønn saus, en rosa og en gylden. Den rosa var beregnet til Crab Louis (se oppskriften der), men passet til mye annet også. Den grønne og gyldne er mer allround:
Grønn skalldyrsaus
Denne fikk vi servert av Elisabeth til nyttår i Stockholm for noen år siden.
200 gram hakket frossen spinat (tines, klem ut fuktigheten)
Blandes med 3 dl rømme eller creme fraiche, evt også 1 dl god majones
Tilsett:
1 dl finhakket dill
1/2 dl finhakket gressløk
1/2 dl finhakket fransk estragon (kan erstattes med persille)
1/2 ts godt salt
2-3 ts dijonsennep
2 pressede hvitløkskløfter
Nymalt pepper
(Evt 1-2 ss mild hvitvinsedikk - forsiktig!)
Blandes minst to timer før servering.
Gylden skalldyrsaus
Denne fant vi opp for anledningen.
Ingredienser:
Rømme + litt majones
Safran
Litt cayennepepper
Dash cognac
Litt sitron
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar