søndag 2. januar 2011

Crab Louis

Denne retten prøvde vi for første gang nå, og var svært fornøyde. Oppskriften er hentet fra Fiskekogebogen (men tilpasset en god del), en dansk kokebok Tor hadde før jeg traff ham, og som fortsatt er en inspirasjonskilde.

Dette er en meget enkel rett, med en ganske avansert og skummel saus. Som ble veldig god til slutt :-)





  • 2-3 store kokte krabber, eller ca 400 gram kokt krabbekjøtt
  • Assortert salat: Vi brukte hjertesalat, feldsalat og litt ruccola
  • 3 store eller 4 små hardkokte egg i skiver
  • Karse eller dill til pynt
Anrett krabbekjøttet på en vakker seng av salat. Hell over saus (se under). Pynt med egg og grønt.

Rosa saus
Det er krevende å unngå at denne sausen går i Thousand Island-fellen... Edikken falt ikke heldig ut. Det som står i kursiv er ting vi føyet til i arbeidet med å redde sausen. Til slutt var den veldig god.

100 gram god majones
1 dl creme fraiche eller rømme
2 ss rødvinsedikk (anbefales kuttet)
1ts dijonsennep
2 ss tomatpuré
Hakket gressløk og dill
1 ss Worcestershire saus
Salt og pepper
2 rå eggeplommer
dash hvitvin
ørlite sukker
litt mild karri
litt cayenne-pepper

Ca halvparten av denne sausen helles over krabben før garnering. Resten serveres ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar