Porsjon: Denne er beregnet til ca 10-15 skoleboller. Husk at denne blir ganske stiv. Reduser mengde maismel og/eller koketid for å bruke dette som tynnere krem.
Du kan droppe vaniljestangen, og få ren eggekrem. Jeg liker kombinasjonen, med vanilje uansett.
2,5 dl melk eller fløte
50 gram sukker
15 gram maizenna
1 vaniljestang
2 eggeplommer
- Pisk sammen egg, maizenna og sukker i en liten bolle.
- Hell melk eller fløte i en liten kjele
- Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken
- Legg også vaniljestangen i melken
- Kok opp forsiktig
- Hell litt av den kokende melken i en tynn stråle opp i eggeblandingen, mens du rører
- Hell alt tilbake i kjelen, og rør kraftig til det er passe tykt.
- Ha kremen over i en beholder med lokk (eller gladplast). Sett til hurtig kjøling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar