Bildet passer til oppskriften, bortsett fra at det IKKE er rømmeklatt i min oppskrift |
Suppen er slett ikke påskeavhengig, men passer selvsagt ekstra bra i den gulfarvede høytiden.
Her er også gode triks for skrelling av grillet paprika!
- 7 store gule paprika
- 8 sjalottløk
- 1 liter god grønsaksbuljong
- 3 dl kremfløte
- salt, pepper
- grønn pesto (basilikum)
- Del paprikaen i to, rens dem (fjern stilk og frø)
- Grill paprikaen under grillen i ovnen med "skinnsiden" opp. Følg godt med. Paprikaskinnet skal ha noen mørkebrune vabler når de er ferdige.
- Fisk dem ut av ovnen og ha dem direkte opp i en plastpose, som lukkes tett.
- Fisk paprikaene ut av posen når det er mulig å håndtere dem med hendene (men fortsatt varmt)
- Nå er det lett å fjerne skinnet!
- Skjær paprikaen i mindre biter. Kjør til jevn masse i matmølle.
- Hell paprikamassen over i grønsaksbuljongen og varm opp.
- Tilsett fløten og la det hele koke sammen i norn minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Garnér med grønn pesto, gjerne direkte i porsjonsskåler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar