Saftig og god appelsinkake med valmuefrø og appelsinsirup til.
Litt forsinket i forhold til påsken, blir kaken med til hageselskap hos Ive & Jan.
Severes kaken alene, bør den ha følge av litt krem, rømme eller iskrem.
- 200 gram romtemperert smør i terninger
- finrevet skall av en middels appelsin
- 2 dl sukker
- 3 egg, blandes inn, ett av gangen
- 5 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 4 ss valmuefrø
- 1,5 dl appelsinjuice
- 2 dl melk
Røren helles i smurt springform og steker midt i ovnen ved 160 grader i ca 1 time. Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig.
Mens kaken steker, lager du appelsinsirup.
Appelsinsirup
- Finstrimlet tynt skall av 1 appelsin
- 2,5 dl appelsinjuice
- 2,5 dl sukker
Ta kaken ut av ovnen, og hell over 1/2 parten av appelsinsirupen mens kaken er varm.
Kaken avkjøles så på rist.
Resten av appelsinsirupen serveres avkjølt til kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar