Til 8 personer
- 2 store eller tre middels økologiske appelsiner
- 1 håndfull tørkede aprikoser
- 1/2 bunt mynte - bladene (pass på at det ikke blir for lite av dette - heller for mye enn for lite)
- 6 egg
- 250 gram sukker
- 275 gram mandelmel (evt finmalte mandler)
- 1 ts bakepulver
- Melisdryss (kan droppes)
- Vask appelsinene. Putt dem i en gryte og dekk med vann. Kok opp, og la småkoke i ca 1 time
- Hell av vannet. Avkjøl appelsinene.
- Skjær appelsinene i småbiter. Ta med skallet, men unngå skall med mye hvitt "underskall" (gir bitter smak). Økologiske appelsiner har ofte lite hvitt.
- Skjær aprikosene i småbiter og klipp opp mynten. Blandes med appelsinbitene.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland mandelmel og bakepulver og tilsett dette forsiktig til eggedosisen (kort tid på lav fart)
- Vend appelsinmassen inn med slikkepott. Pass likevcl på at det fordeler seg godt
- Røren helles i en smurt stor springform (26 cm)
- Bak kaken ved 200 grader i ca 1 time. Etter ca 30 minutter: sjekk overflaten og legg evt over et flak bakepapir for å hindre at overflaten blir svidd.
Avkjøles. Pyntes med melisdryss.
Kaken holder seg opp til en uke i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar