Dette er en del av Vendelas faste påskemeny. Veldig påskete, og veldig godt en annen helg også :-)
Til fire personer:
4 kyllingfileter
2 fedd hvitløk
3-4 ss appelsinmarmelade (ikke for søt)
Revet skall og saft av en appelsin
1-2 ss mykt smør
2 dl kyllingkraft
Rosmarin eller timian
salt og pepper
- Varm ovnen til 180 grader. Salte og pepre kyllingen, og legg dem i en smurt ildfast form.
- Bland sammen smør, hvitløk, marmelade og revet appelsinskall. Smør blandingen jevnt utover kyllingen.
- Sett formen i ovnen og bak kyllingen i 20-25 minutter til gjennomstekt og gyldenbrun.
- Ta ut kyllingen.
- Skrap ut det som blir igjen i formen og legg det over i en liten kasserolle sammen med appelsinsaft og buljong.Kok opp sausen og la den koke inn til passe tykkelse. Hell over kyllingen ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar