Vakre brød, både før (her) og etter steking :-) |
Oppskrift til 2 brød:
- 6 dl vann
- 0,5 dl olje
- 25 gram fersk gjær
- 3,5 ss salt
- Ca 1,6 dl hvetemel
- 1 middels/stor skrelt og revet rå rødbete
- 1 dl gresskarkjerner (prøv også solsikkekjerner)
- 1 ts tørket timian
Bland vann, smuldret gjær og olje i en bolle. Tilsett 1,4 liter av melet. Elte godt for hånd eller med maskin.
Bland inn revet rødbete, gresskarkjerner og timian.
La heve under lokk/plast i 30 minutter.
Strø bakebordet med rikelig med mel. Hell deigen over og kna til god konsistens. Del til to gode brødemner som legges på bakepapir på bakeplate.
Heves under håndkle i 30 minutter.
Stekes ved 200 grader i 30 minutter. Sprut med vann fra en spruteflaske 4-5 ganger underveis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar