mandag 24. august 2015

Stekt kylling med klementiner og fennikel

Alle disse smakene kan synes å bli litt mye for den stakkars kyllingen - pernod, sennep, fennikel, klementiner med skall, brunt sukker. Men på et eller annet vis samler disse smakene seg i en hyggelig rett som du vil ha lyst til å vende tilbake til. Deilig!

Serveres med ris eller bulgur, og gjerne en lett salat.

Originaloppskriften er fra en kokebok om mat fra Jerusalem, men jeg har endret en del på den etter et par forsøk. har jeg etter første gangs forsøk valgt å øke mengden pernod og fennikelfrø, samt mer pepper og timian.

Ingredienser:

  • 2 dl arak, ouzo eller pernod
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 presset appelsin
  • 1/2 presset sitron
  • 3 ss grov dijonsennep
  • 3 ss lyst brunt sukker (vanlig sukker går greit)
  • 2 middels fennikel (ca 1/2 kilo)
  • Ca 1.3 kilo kyllinglår/overlår/blanding
  • 4 klementiner med skall (ca 400 gram) i 1/2 cm tykker skiver
  • 4-5 ss frisk timian
  • 2 ss fennikelfrø, lett knust i morter
  • Hakket persille til pynt
Hell de første 6 ingrediensene i en bolle, og tilsett 3 ts salt og 2 ts svart pepper. Bland godt sammen og sett til side.

Rens fennikelen. Del hver i to deler, på langs. Del hver halvpart i 4 båter. Tilsett fennikelen til bollen med væske, sammen med kyllingstykker, klementinskiver, timian og fennikelfrø. Bland godt sammen og la dette marinere i kjøleskapet i noen timer eller over natten (det går greit å droppe marineringen, om tiden er knapp).

Varm opp ovnen til 220 grader. 

Legg den marinerte maten utover i en ildfast form eller langpane. Det skal bare være ett lag. Hell marinaden over. Skinnsiden på kyllingen opp.

Stek maten i 35-45 minutter, til kyllingen er gylden og gjennomstekt.

Overfør maten til et serveringsfat. Dekk til og hold det varmt.

Hvis du synes det blir litt tynn saus: Hell kraften fra stekingen over i en liten gryte, plasser over middels varme og la det småkoke til det er redusert med 1/3. Da skal du sitte igjen med ca 3/4 dl. Hell den varme sausen over kyllingen.

Pynt med frisk persille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar