onsdag 19. august 2015

Stekt kylling med jordskokk og sitron

Blandingen av safran og sitronskiver gjør denne retten vakker, og passer veldig bra til den nøtteaktige smaken fra jordskokken. Dette er lettlaget, bare man passer på å ha tid til å marinere skikkelig. Serveres med ris og evt linseretten Mejadra.

Fra en bok om mat fra Jerusalem.

Ingredienser (til 4):


  • 450 gram jordskokker - renset og hver rot delt i 6 båter
  • 3 ss nypresset sitronsaft
  • 8 kyllinglår, eller en middels hel kylling - delt opp
  • 12 store sjalottløk - delt i to på langs
  • 12 store hvitløksfedd, i skiver
  • 1 ts safrantråder
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 1 1/2 ss rosepepper, lettknust i morter
  • 1/4 kopp/10 gram frisk timian
  • 1 kopp/40 gram estragonblader, hakket
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
Putt de rensede jordskokkene i en middels stor gryte, dekk med rikelig med vann og tilsett halvparten av sitronsaften. Kok opp, senk varmen, og la småkoke i 10-20 minutter, til skokkene er møre, men ikke myke. Sil av og la kjølne.

Putt sjordkokkene i en stor bolle, sammen med alle de øvrige ingrediensene, unntatt resten av sitronsaften og halvparten av estragonen.Bland alt godt sammen. Dekk til og la det marinere over natten, eller minst i to timer.

Varm opp ovnen til 240 grader. Plasser kyllingstykkene med skinnet opp i midten av en ildfast form eller langpanne. Plasser resten av ingrediensene rundt kyllingen.

Stekes i 30 minutter. Dekk til med alufolie og stek ytterligere 15 minutter. 

Ta ut av ovnen, og tilsett resten av estragonen og sitronsaften. Bland godt, smak til og tilsett evt mer salt.

Serveres straks, gjerne med Mejadra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar