NB! Marineres over natten - grilles neste dag
6-8 personer
MARINADE
6 laurbærblader
4 vårløk
3 grovhakket chili
1 1/2 ss timian - grovhakket
2 ts malt allehånde
2 ts svart pepper - knust
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
1 ss havsalt
2 ss soyasaus
1 ss brunt sukker
Saften av 1 lime
1 lime i båter, til servering
8 kyllinglår - lag to kutt i skinnet på hvert lår
RIS OG ERTER
5 dl kokosmelk
5 dl kyllingbuljong
1 chili delt i to
4 dl brun ris
200 g frosne erter
3 vårløk
0,5 dl olivenolje
0,5 dl limesaft
0,3 dl appelsinjuice
- Kjør krydder, 2 vårløk, chili i food prosessor til finhakket. Tilsett soyasaus, sukker og limejuice og bland godt. Gni blandingen godt inn i kyllingbitene. Sett i kjøleskap natten over for marinering.
- Kok opp kokosmelk, chili og 1 ts salt. Skru ned varmen, og la det småkoke i 25-30 minutter. Ta av varmen, la stå i 10 minutter. Sil av overflødig vann. Kast chilien, bre risen utover et brett for å avkjøle til romtemperatur (ca 1 time). Gi ertene et raskt oppkok. Bland med risen, sammen med 2 vårløk, litt olivenolje, limesaft og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp grillen til medium varme. Tørk overflødig marinade av kyllingen og hell litt olje over. Grill i 10-12 minutter mens du vender kyllingen ofte. Pass på at kyllingen er gjennomstekt. Det skal komme klar væske ut når du stikker hull på den.
- Server med ris og limebåter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar