tirsdag 21. juli 2015

Grillet kyllinglår med ris og erter

IKKE FORSØKT

NB! Marineres over natten - grilles neste dag

6-8 personer

MARINADE
6 laurbærblader
4 vårløk
3 grovhakket chili
1 1/2 ss timian - grovhakket
2 ts malt allehånde
2 ts svart pepper - knust
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
1 ss havsalt
2 ss soyasaus
1 ss brunt sukker
Saften av 1 lime
1 lime i båter, til servering
8 kyllinglår - lag to kutt i skinnet på hvert lår

RIS OG ERTER
5 dl kokosmelk
5 dl kyllingbuljong
1 chili delt i to
4 dl brun ris
200 g frosne erter
3 vårløk
0,5 dl olivenolje
0,5 dl limesaft
0,3 dl appelsinjuice


  1. Kjør krydder, 2 vårløk, chili i food prosessor til finhakket. Tilsett soyasaus, sukker og limejuice og bland godt. Gni blandingen godt inn i kyllingbitene. Sett i kjøleskap natten over for marinering.
  2. Kok opp kokosmelk, chili og 1 ts salt. Skru ned varmen, og la det småkoke i 25-30 minutter. Ta av varmen, la stå i 10 minutter. Sil av overflødig vann. Kast chilien, bre risen utover et brett for å avkjøle til romtemperatur (ca 1 time). Gi ertene et raskt oppkok. Bland med risen, sammen med 2 vårløk, litt olivenolje, limesaft og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm opp grillen til medium varme. Tørk overflødig marinade av kyllingen og hell litt olje over. Grill i 10-12 minutter mens du vender kyllingen ofte. Pass på at kyllingen er gjennomstekt. Det skal komme klar væske ut når du stikker hull på den.
  4. Server med ris og limebåter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar