torsdag 23. juli 2015

Blåskjell i karri

Dette er Vendelas oppskrift, basert på noe hun fikk servert hos en venn i Marseilles. Smaker nydelig hos Vendela, men har ikke prøvd det selv ennå.






  • Fres hakket sjalottløk og litt hvitløk sammen med en god slump karri. Freses i 50/50 smør og olivenolje.
  • Tilsett fløte og litt hvitvin, samt utvalgte finskårne grønsaker, f.eks. tomat og paprika, gulrøtter og fenikkel
  • Persille og/eller dill. Oregano kan også være godt.
  • Hiv oppi blåskjellene og la dem åpne seg i sausen
  • Alternativt: koke blåskjellene for seg og ha innmaten oppi rett før servering


En alternativ oppskrift fra klikk.no:


  • Fres 1 hakket løk og 2 fedd hvitløk gylne i oljen, og fres sammen med 3 ts karri. Ha i 2 kilo blåskjell, sett på lokk og rist godt på pannen innimellom. Når skjellene har åpnet seg er de ferdige. Kast de som fremdeles er lukket. 
  • Legg skjellene i en serveringsskål og dekk til med plast. 
  • Ha 4 dl fløte i pannen sammen med karri- og løkblandingen. Tilsett 1 ts sukker og kok til det tykner. Hell sausen over skjellene, dryss over nyhakket gressløk eller persille og nykvernet pepper, og server med brød og aioli til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar