Oppfunnet i Kolestrand 17. mai 2021 :-)
Ingredienser
- 50/50 rabarbra og jordbær
- Sukker
- Vaniljestang
- Mynte
Gjør slik
- Rens rabarbraen, kutt i biter
- Gi kort oppkok i vann. Slå av vannet.
- Rens jordbærene. Del sånn circa i halvdeler
- Hell over rosévin til bærene er dekket
- Strø over litt sukker
- 1/2-1 vaniljestang deles i to. Skrap ut frøene.
- Kok rabarbraen i litt (nytt) vann og sukker med et par kvister mynte og vaniljestang (la stengene koke med i tillegg til frøene) til rabarbraen er oppløst i "strenger"
- Smak til så det blir søtt nok (men ikke for søtt!)
- Fisk ut vaniljestengene og myntekvister før servering
Servering
- Hell varm rabarbrasuppe over kalde jordbær/rosévin
- Pynt med frist mynte og servér lunkent!
- Serveres med pisket krem eller vaniljesaus
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar