søndag 11. oktober 2015

Horn - grunnoppskrift

Fylles med hva man vil - mer og mindre salt og sukker etter som hva fyllet er. Denne oppskriften er beregnet på "middagsfyll". Melet kan også være grovt eller det kan tilsettes ymse frø.

Forslag til fyll finnes her.
  • 1 kilo hvetemel - has i bakebolle
  • 1 ss salt - tilsettes melet
  • 1 ss sukker - tilsettes melet
  • 50 gram tørrgjær - tilsettes melet
  • 250 gram smør - smeltes
  • 6 dl melk - has i smøret - det skal være lunkent
  • Det våte tilsettes det tørre litt etter litt mens maskinen går
  • Eltes ca 5 minutter - tilsett evt mer mel til fin deig
Dekk til bollen og la stå til heving i 40 minutter.

Elt deigen og del den i tre. Kjevle dem runde (som pizzabunn). Skjær ut 8 trekanter i hver runding (gjerne med pizzahjul).

Legg evt på fyll.

Rull hornene sammen fra den brede enden mot spissen.

La hornene etterheve i minst 20 minutter på stekebrett med bakepapir.

Pisk egg og pensle.

Stekes i 12-15 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar