Klassikeren er med oksekjøtt, men utmerket også med elg eller lammekjøtt.
Serveres med potetmos og grønnsaker etter lyst og tilgang. En god gelé (rognebær, slåpe) eller tyttebærsyltetøy.
Til 4 personer:
- 800-1000 gram kjøtt i terninger
- 2 store løk
- 8 dl god kjøttkraft
- 2 dl rødvin
- timian
- laurbærblad
- Salt og pepper
- En liten neve mel
Skjær løken i skiver. Stek i panne. Sett til side.
Rull kjøttet i mel, salt og pepper. Stek i samme panne.
Kok ut pannen. Bruk en god gryte. Lag saus av utkoket, kjøttkraft og rødvin.
Tilsett løk, kjøtt og laurbærblad. Litt salt og pepper.
Kok forsiktig opp, og la putre i minst en time.
Sausen kan bli for kraftig og for tynn i konsistens. Juster dette etter at det har putret i en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar