søndag 28. september 2014

Grønn ertesuppe med traktkantarell

Friske traktkantareller er best, men frosne og tørrede kan brukes. Da krymper mengden du trenger betydelig (enda mer for tørrede enn for frosne).

Vendela og jeg fant masse traktkantarell. Hun fortalte om sommerens besøk hos Valdemar & co på Edvardas hus på Hamarøy, og en helt spesiell suppe... Dette er mammas og mitt forsøk på å gjenskape denne suppen. Ikke vet jeg om den likner på den Manon spiste på Hamarøy. Men skikkelig god var den!


OPPSKRIFT


Oppskriften gir en forrett til fire personer. Dvs. relativt knapt.
  • 2 små eller 1 stor sjalottløk: Hakkes og freses i litt smør et par minutter
  • 1 pakke selskapserter (300 gram) - tinte - tilsettes og stekes med løken et par minutter
  • 7-8 dl hønsebuljong: Halvparten av dette tilsettes erter og løk. Småkoke til ertene er ferdig kokt (4-5 minutter)
  • Massen has over i blender, eller bruk stavmikser. Smaksak. Kjøres til det er en helt jevn masse
  • Tilsett ca 1 dl creme fraiche eller rømme. Direkte i blenderen
  • Tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt hvitvin, og den passende mengden av resten av buljongen (suppen skal ikke være for tynn!)
Parallelt tilbereder du 2-3 dl friske traktkantareller:
  • Over tørr stekepanne til mesteparten av fuktigheten er borte. Deretter smørsteks med salt og pepper.
Kantarellene strøs over suppen ved servering. Dette skal være mer enn pynt, men mindre enn "soppsuppe". La oss si en 1/4 neve ferdig stekte pro pers.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar