Dette er festmat. Husk at det er mektig, så unngå for store porsjoner om du vil ha våkne gjester :-) og server lette retter rundt.
Til 4 personer
- 800 g torskefilet med skinn, uten ben
- Grovt havsalt
- Kvernet pepper
- Olje til steking
Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La saltet ligge på i 20 min. Skyll fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker.
Dette gjøres som det siste før servering:
Krydre fisken lett med nykvernet pepper. Varm opp stekepannen til høy temperatur. Ha i oljen og legg i fisken med skinnsiden ned. Skru ned temperaturen noe og stek videre i ca. 10 min, litt avhengig av tykkelsen på fisken.
Soyasmør
- 2 1/2 ss soyasaus
- 100 g usaltet smør
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 stort fedd finhakket hvitløk
- 1/2 ts revet frisk ingefær
- 2 ss hakkede friske urter (eks gressløk og kjørvel)
- Smakes til / friskes litt opp med tørr hvitvin
Potet- og hvitløkspure
- 400 g skrelte mandelpoteter
- 5 fedd hvitløk
- ca 2 dl melk
- 4 ss smør
- Salt & pepper
Garnityr/tilbehør
Legg potetpure midt på oppvarmede tallerkner. Dander fiskestykke oppå.
Hell soyasmør rundt potetpureen.
Pynt med granateplekjerner og mer hakkede urter!
Server evt med dampede grønsaker.
Hei Agnete!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Christina
http://www.alleoppskrifter.no/