søndag 4. desember 2011

Victorias salatsuppe

Dette er en underlig suppe. Men veldig god.
Hvem skulle tenkt seg at koking av salat blir godt?! Oppskriften hadde en bekjent med seg fra et studieår i Frankrike. Jeg hadde glemt den, men klarte å grave den frem en dag med alt for mye salat i kjøleskapet.


  • Et par salathoder (store og tette), gjerne assorterte sorter, alt fra kinakål til ruccola blir bra
  • 50 gram smør
  • Sukker og salt
  • Mel
  • 1 liter melk
  • 1 beger Creme Fraiche
  • Persille
Riv/skjær salaten i strimler.
Halvparten av smøret i bunnen av suppegryten.
Salaten legges lagvis med et dryss sukker og salt over hvert lag.
Smørdampes under lokk.

Lag tynn hvit saus av resten av smøret, mel og melk.

Hell den hvite sausen over salaten.
Tilsett 1/2 beger Creme Fraiche
Melk til suppekonsistens

La småkoke i 10-14 minutter. Husk å røre!

Smak til med sukker, salt og creme fraiche. Vær forsiktig med sukkeret, og uforsiktig med saltet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar