Inspirert av lunsj i sommer på Sogndalstrand måtte hjemmelaget Mulligatawny-suppe prøves. En av rettene i Grevinnen og hovmesteren.
Hønsekraft
1 høne
1 gulrot
Litt sellerirot
Litt persillerot
Laurbærblad
Pepperkorn
Dekk med vann. Kok kraft på dette. La småkoke/trekke i ca 2 timer. Sil av. Kast alt unntatt hønsekjøttet. Ta av en liter av kraften til suppen. Reduser resten av kraften til ca 1/3. Avkjøl og frys ned i isterningspose. Da har du en herlig hønsekraft til senere.
Suppen
2 ss karri
1 eple -revet
1 løk - finhakket
1 ss tomatpuré
Dette stekes i smør eller hønsefett.
Tilsett 2 ss hvetemel
Hell over 1 liter hønsekraft
Kok opp, og la småkoke i ca 10 minutter
Bruk stavmikser til suppen er jevn.
Tilsett:
1 dl fløte
1 boks kokosmelk
Kok forsiktig opp.
Smak til med salt og karri.
Kort før servering, tilsettes:
Strimlet hønsekjøtt fra 1 høne
Litt kokt ris, et par never
100 gram grønne linser, ferdig kokt
Serveres med godt brød. Nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar