Min gamle oppskrift krever 96% sprit, og det er det dessverre vanskelig å få tak i på lovlig vis.
- Bruk morter eller hammer på en liten neve (ca 1/2 dl) bær, slik at stenen blir knust (dette frigjør en fin bitter smak, som gjør likøren drikkenes for mannfolk)
- Fyll modne heggebær på et stort Norgesglass. De knuste bærene fordeles jevnt.
- Når glasset er nesten helt fullt, hell på sukker slik at alle hulrom fylles.
- Hell på 60% sprit til glasset er helt fullt.
- Lukk glasset godt. Rist og snu på det et par ganger daglig til sukkeret er helt oppløst.
- Etter 2 1/2 måned siles bærene fra. Tilsett vann slik at det blir ca 40%. Vent noen dager og smak så til med sukker.
- Vær forsiktig med sukkertilsmakingen. Dette bør gjøres med visse mellomrom, så man sikrer at det ikke blir unødig søtt.
Årets heggebær ble plukket i Kolestrand, supplert med bær fra Eikelandsvegen, der det bugner.
Hei! Må vannet og sukkeret som tilsettes kokes opp?
SvarSlett