onsdag 9. oktober 2013
Ovnsbakt lammegryte Crossover
Dette er kusine Elisabeths slager fra kjølige hyttedugnader på Toten, der vi er veldig sultne og ganske kalde. Er testet hjemme i sivilisasjonen også, og slår like godt til der!
Oppskriften er raust til 4 personer.
1 drøy kilo lammekjøtt, i biter eller stykker
Mel, krydret med salt og pepper
Vegetabilsk olje til steking
Vend kjøttbitene i melet. Stekes i en stor ildfast gryte i olje, til det får fin stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
2 mellomstore løk
75 gram smør
Løken skjæres i skiver, has i gryten, og stekes på middels varme i smøret i ca 10 minutter.
I mellomtiden finhakkes:
4 fedd hvitløk - finhakkes/knuses
5 cm fersk ingefær - finhakkes
220 gram mandler uten skall - finhakkes eller males
Dette tilsettes gryten sammen med krydderne:
* 2 ts malt spisskummin
* 1 ss kardemommefrø, knuste i morter
* 3 grønne chilli - finhakket (du tror dette er mye, men det trengs)
* 1 ts nykvernet pepper
* 1 ts chillipulver
Stekes i 5 minutter på middels varme under omrøring.
Tilsett:
* 1 boks kokosmelk (400 ml) - eller litt mer
* 5-6 dl hønse- eller lammebuljong
Legg kjøttet tilbake i gryten. Inn i ovnen på ca 180 grader i ca 1 time.
Serveres med couscous eller lun couscoussalat med rødbeter.
Etiketter:
Asiatisk,
Gode Gryter,
Hyttetur,
Lam og kje,
Middag,
Midtøsten
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar