lørdag 1. januar 2011

Nyttårsaften 2010

Gjester var Aina og Kim,
Menchiu og Øyvind, Nanna og Jan,
Eline og Gisle, Annicken og Trond
Vi hadde en morsom nyttårsaften hjemme hos oss, med 12 gjester. Etter å ha vært gjester selv i Flekkefjord gjennom julen, var det gøy å lage mat til mange. Og deilig å ha et rent fiske- og skalldyrskoldtbord etter alt kjøttet.

I tillegg til maten og det gode selskapet, må vi også nevne (og vise)  lanternene vi kjøpte hos vår lokale Frukthagen i Tåsenveien 26, vår flotte lokale grønnsaksforretning. Lydløse og spennende nyttårsalternativ. Vi hadde det veldig gøy med dette!


Meny
 
Oppskriftene kommer etterhvert! Lenkes da også til.
Aperitif: Russisk champagne (innkjøpt i St Petersburg i høstferien)

Forrett/tapas til champagnen:
  • Gravlaksruller: God lefse med snøfrisk, hakket rødløk og gravlaks. Rullet og skåret i passende tapas-biter
  • Pepperkaker med stiltonost
  • Oliven fra Fromageriet i Kirkeveien
Koldtbord (tørr riesling, grüne veltliner):
Dessertbord (Sauterne):
  • Ostefat med Stlton, Chevre og en Valcherine du Terroir fra Fromageriet, samt Cecilies julegave: Portvinsmarinerte nøtter
  • Nøttekake med bær
  • Jødisk ostekake
Kaffe med avec (Bache vieille reserve) og julekaker. I år klarte vi å produsere sandkaker og peppernøtter (som alltid), samt to nye smaker fra [Kjøkkentjeneste]: Marsipanpletter (vi laget våre uten sjokoladen på toppen) og biscotti. Vil prøve begge om igjen neste år, men begge er i søteste laget for denne familiens smak. Vanskelig å gjøre noe med mht plettene (om ikke marsipanen er hjemmelaget), men burde være mulig for biscottiene, som for øvrig er en deilig og julete smakssymfoni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar