torsdag 3. februar 2011

Ceviche

Ceviche er Tors spesialitet, inspirert av svigermors. Vi bruker gjerne torsk til dette, men steinbit er også bra. Har sett kamskjell brukt i stedet for fisk.

Ceviche kalles også "limekoking". Limen koker på et vis fisken.






  • Et par fiskefileter
  • 2 små grønne chili
  • 1 stor tomat eller flere små. Smaksrike! Ha i kokende vann til skallet sprekker. Flå tomaten og fjern også frøene før den finhakkes.
  • 1/2 hakket rødløk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1,5 dl tomatjuice
  • 1 dl juice av lime
  • 1 dl god olivenolje
  • En neve hakket persille
  • En raus neve hakket koriander
  • 2-3 stilker timian
  • Salt og pepper
Alt blandes godt. Settes i minst 6 timer, gjerne over natten.

Tips: Kan brukes som forrett med litt godt brød til, eller som koldtbordrett. Ikke lag for mye, for dette er av typen "noen herlige munnfuller"-mat. Ingen (?) gafler i seg store mengder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar