søndag 9. januar 2011

Lapper

Røre til lapper kan røres sammen og stå i kjøleskapet noen dager mens man venter på anledningen. Fint å steke som mellommåltid/kos for sultne unger. Mange voksne blir også glade.



Klassiske lapper
  • 3 egg
  • 1 kopp sukker
  • 2 kopper kefir
  • 1 ts natron
  • 3 kopper mel
Visp egg og sukker lett og ha i 1 ½ kopp kulturmelk. Den siste ½ koppen tas natron i. La natron bruse ferdig i kulturmelken. Ha i melet og tilsett kulturmelk m/ kulturmelk til slutt. Ikke rør mye etter natron er tilsatt, da blir lappene seige!

La røren svelle 1/2 time eller mer. Stek i smør, og server med syltetøy eller brunost. Eller som de er.

Kokoslapper
Dette er blitt vår nye favortt. Mindre søte, og med havregryn. Vi kaller dem for "helselapper" og serverer dem ofte til bunnløse guttesluk.

Oppskriften er hentet fra [Kjøkkentjeneste].

  • 3 egg
  • sukker - ikke så mye siden kokosmelken er søt i seg selv (vi dropper det stort sett)
  • 1 boks kokosmelk
  • halvparten hvetemel og havregryn til passende lapperørekonsistens
  • smør til steking
Denne røren bør også svelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar