fredag 7. januar 2011

Russisk-jødisk ostekake

Dette er en herlig kake. Jeg lager den igjen og igjen. Tar gjerne imot kommentarer om hvordan man best kan sikre at denne kaken alltid blir saftig. For det fortjener den. I tillegg til å være god. For dét er den. Alltid.

Denne kaken blir aller best med korinter i. Jeg har oppdaget at det er stadig vanskeligere å få tak i dette. Kan erstattes med rosiner. Men fortsett jakten på korinter.

Paideg
150 gram hvetemel (2,5 dl)
2-3 ss sukker
1 eggeplomme (1/2 egg)
125 gram smør

Smuldres og klines sammen - arbeides godt og settes i kjøleskapet i et par timer. Legges utover og klemmes på plass i bunnen og litt opp på sidene i en rund paiform med skrånende kanter.
Stekes på 200 grader til den er gylden (12-30 min). Skal feste seg.

Fyll
2 egg
3 ss eller mer rømme
1 dl sukker
3-400 gram cottage cheese
Frøene fra 2-3 vaniljestenger
100 gram korinter (rosiner i nødsfall)
revet skall av 1 sitron
ca 1/2 av sitronsaften
50 gram finhakkede mandler

Blandes og helles på butterdeigen

Stekes på 200 grader i ca 40 minutter

Jeg har pyntet med limestrimler og servert med vaniljesaus opp-pisket med litt kremfløte.

1 kommentar:

  1. Fikk tak i korinter til slutt. I en ny innvandrersjappe på St.hanshaugen. På hjørnet i y-krysset Waldemar Thrane/Bjerregaardsgat og Hallings gate.

    SvarSlett