søndag 23. januar 2011

Skoleboller og frukt

I en uke har jeg lovet Villas å lage skoleboller, og endelig var ventetiden slutt. Mor har vært syk noen dager, men er nå frisk nok til å lage mat.

Strevet litt med å få eggekremen til å sitte fast i bollene, men bortsett fra det, ble disse veldig gode, ifølge sønnen. Alt for søtt for mor, dette her ;-)

Villas laget ellers juice og smoothier etter eget hode. Nam.
Posted by Picasa
Skoleboller: Bruk en vanlig bolleoppskrift, og halvér den. (Skoleboller er klissete saker, og dårlig egnet for oppbevaring. Lag bare det som spises...). Viktig: Kutt nesten alt sukker i bolleoppskriften. Hvis ikke omkommer du av søthet (hvis ikke det var poenget, da ;-)

Forskjellen er vanilje/eggekrem, samt melisglasur og kokos.

Når bollene er ferdig etterhevet, lag forsiktig en liten grop i dem, der du "anretter" vaniljekremen.
Stekes ve 240 grader i 12-15 minutter.

Avkjøles. Smør på melisglasur og strø med kokos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar