tirsdag 4. januar 2011

Skalldyr- & fiskesauser

Til nyttårsaften hadde vi tre rømmebaserte sauser, i tillegg til den klassiske sennepssausen til gravlaksen. Tilfeldigvis ble det fine farger: En grønn saus, en rosa og en gylden. Den rosa var beregnet til Crab Louis (se oppskriften der), men passet til mye annet også. Den grønne og gyldne er mer allround:

Grønn skalldyrsaus

Denne fikk vi servert av Elisabeth til nyttår i Stockholm for noen år siden.

200 gram hakket frossen spinat (tines, klem ut fuktigheten)
Blandes med 3 dl rømme eller creme fraiche, evt også 1 dl god majones

Tilsett:
1 dl finhakket dill
1/2 dl finhakket gressløk
1/2 dl finhakket fransk estragon (kan erstattes med persille)
1/2 ts godt salt
2-3 ts dijonsennep
2 pressede hvitløkskløfter
Nymalt pepper
(Evt 1-2 ss mild hvitvinsedikk - forsiktig!)

Blandes minst to timer før servering.

Gylden skalldyrsaus
Denne fant vi opp for anledningen.

Ingredienser:
Rømme + litt majones
Safran
Litt cayennepepper
Dash cognac
Litt sitron

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar