søndag 23. januar 2011

Eggekrem/vaniljekrem

Kan brukes til en masse i kake/dessert-området.

Porsjon: Denne er beregnet til ca 10-15 skoleboller. Husk at denne blir ganske stiv. Reduser mengde maismel og/eller koketid for å bruke dette som tynnere krem.
Du kan droppe vaniljestangen, og få ren eggekrem. Jeg liker kombinasjonen, med vanilje uansett.

2,5 dl melk eller fløte
50 gram sukker
15 gram maizenna
1 vaniljestang
2 eggeplommer

  • Pisk sammen egg, maizenna og sukker i en liten bolle.
  • Hell melk eller fløte i en liten kjele
  • Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken
  • Legg også vaniljestangen i melken
  • Kok opp forsiktig
  • Hell litt av den kokende melken i en tynn stråle opp i eggeblandingen, mens du rører
  • Hell alt tilbake i kjelen, og rør kraftig til det er passe tykt.
  • Ha kremen over i en beholder med lokk (eller gladplast). Sett til hurtig kjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar