mandag 10. januar 2011

Estetisk skalldyrsalat

Her er stikkordet estetikk. Denne salaten må serveres i en gjennomsiktig glassbolle, og godsakene skal ligge lagvis og se lekre ut.

Jeg har dessverre ikke noe bilde nå, men det burde være lett å forestille seg.

Man tager;

En gjennomsiktig glassbolle

og legger lagvis deri:
  • God blandet salat, f.eks. feldsalat, ruccola og rød ekeblad (gjerne iblandet
  • Hardkokt egg i båter
  • Skalldyr, gjerne krabbe, gjerne flere typer skalldyr
  • Avocado i skiver (sprinkle med sitronsaft, så blir det langsommere brunt)
  • Agurk i skiver eller terninger
  • Noe 'matig' og friskt grønt, f.eks. kokt asparges, selskapserter, eller stangselleri
Listen er en idéliste. Det meste kan kuttes, byttes ut, etc.

Dressing serveres ved siden av. Til denne salaten passer mild sennepssaus veldig godt som dressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar