torsdag 17. februar 2011

Salat med bakte rotgrønsaker

Deilig middag i dag. Sterkt inspirert av en byggrynssalat fra [kjøkkentjeneste], men jeg ville ha det med en gang, og ikke i morgen. Byttet derfor ut byggrynene med couscous, og serverte salaten lun til ovnsstekt kyllingfilet med bacon rundt maven.

Her er altså min versjon, men jeg skal prøve den med byggryn også!


Man trenger:
Couscous, kokt etter anvisning på pakken
Ovnsbakte rødbeter
Olivenolje
Hvitløk
Fersk timian
Ovnsbakte gulrøtter & kålrabi
Rødløk
Saft av en halv sitron
Persille
Aspargesbønner

Vinaigrette
3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Hvitløk
Salt og pepper etter smak

Tilbehør
Dijonsennep
Fetaost

Skrell rødbetene og skjær dem i forholdsvis tynne staver. Ha aluminiumsfolie i en ildfast form og legg rødbetene på folien. Hell over litt sitronsaft og olje. Riv et par hvitløksfedd over rødbetene og bland det sammen. Salte og pepre litt. Ha i litt fersk timian. Pakk folien sammen. Sett i ovnen på 180 grader varmluft i ca 30 minutter.

Gulrøtter og kålrabi skrelles og skjæres i staver og has i folie, slik som rødbetene. Ringle litt olje over. Legg pakken oppå rødbetene når de har stått inne i omtrent 30 minutter.

Lag vinaigretten mens grønnsakene er i ovnen. Bland den i den ferdige couscousen, så det får trekke en stund i gryten.

Bønnene skal deretter renses og kokes i ett minutt. Ha deretter over i en kjele med rennende kaldt vann, slik at kokeprosessen stopper opp. Da blir de perfekte i konsistensen. (Dette var et godt tips fra Kjøkkentjeneste. Takk!)

Skjær litt løk i tynne skiver og has i sammen med resten av grønnsakene - unntatt rødbetene. Bland inn persille. Legg på varmt fat (jeg brukte den ildfaste formen fra grønsakene). Tilsett rødbetene forsiktig til slutt. Etter dette: Ikke bland og styr for mye, da vil alt få samme farge som rødbetene.

Server med fetaost i små biter og dijonsennep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar