torsdag 10. februar 2011

Bønnesalat fra Midtøsten

Denne oppskriften er fra mammas hyttekjøkken ved Mjøsa, og et utgangspunkt for en "man tager hvad man haver"-salat. Er du hjemme, og har god tid, bruker du friske bønner, legger i vann, etc. Er du på hytta langt fra butikk, blir det veldig godt med hermetiske bønner.

Fungerer som "matig" salat på koldtbord, som følge til både kjøtt og fisk, særlig grillmat, spekemat eller en lett kjøttrett (erstatter både grønnsaker og potet, pasta e.l.), eller som en vegetarisk aftenrett med godt brød til.


  • Noe grønt og ferskt, f.eks. aspargesbønner eller asparges - kokes møre
  • Kikerter
  • Assorterte hermetiske bønner (svarte, røde, gjerne grønne linser)
  • 1 rød paprika
  • 1 neve rosiner
  • Grønne oliven (kan sløyfes)
  • Litt rødløk eller sjalottløk, om du er i det hjørnet

Dressing
  • 4 ssg od olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik (eller annen edikk, feks balsamico)
  • 2 ts dijonsennep (kan sløyfes)
  • 1-3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ts malt spisskummin
  • salt og pepper
Alt blandes, og settes kaldt noen timer eller over natten før servering, så dressingen får "satt seg".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar