onsdag 16. mars 2011

Spansk tomatsuppe

En hverdags- og  hyttefavoritt, og også en fin kveldsrett med godt brød til. Den kan bli mild eller sterk, avhengig av kokken. Og lett eller mektig, avhengig av tilbehør ved bordet, og er derfor super om du får sene gjester du ikke vet om har spist.

Denne lærte jeg av studiekamerat Cecilie på jussen for veldig lenge siden.




1-2 løk - stekes blanke i olivenolje
2 fess hvitløk steker med
2 gulrøtter i skiver has i
3 halve bokser tomater has i
1 liten boks tomatpuré
Litt sterk buljong
1-2 finsnittet paprika
Evt. litt chili
Urter, tørkede eller friske: Timian er et must, ellers fritt valg
Laurbærblad
Tabasco
Rødvinsslant
Raus persillekvast rett før servering

Serveres med godt brød, masse rømme, hardkokt egg og revet ost (cheddar, parmesan)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar