lørdag 12. mars 2011

Krabbe med asiatisk marinade


Denne oppskriften fra Yngve Ekern prøvde vi første gang i Risør i oktober i fjor, og nå er den testet på nytt. Den holder veldig godt.

Dette er noe for deg som synes det kan bli litt meget med at skalldyr alltid må serveres med sitron, majones og loff.

1 kg krabbeklør

2 dl mild olivenolje

1 fedd hvitløk

1 chili

1 bit frisk ingefær, fingerleddstor 

2 sitron

godt med koriander og persille

salt, pepper

 

  • Knekk krabbeklørne lett. Ikke med hammer (den er til spiker), ikke med nøtteknekker (den er til nøtter), men med den ikke slipte baksiden av en stor tung kniv. Et fast og bestemt slag på kloen, so vil skallet dele seg pent, ikke knuses. Fordel dem tett i en dyp form.
  • Skrell og finhakk, eller helst mos, hvitløken. Finhakk chilien, uten frø. Skrell og finhakk ingefæren. Ha olje i en bolle sammen med dette og press over sitronsaft. Skjær også fine strimler av skallet og ha det i. Finhakk halvparten av urtene og bland i marinaden. Pluss på med rikelig pepper og litt salt.
  • Hell marinaden over klørne og la dem stå kjølig minst en time. Vend på dem et par ganger.
  • Server med loff og majones.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar