lørdag 20. august 2011

Heggebærlikør

Nå er heggebærne modne. Ut og plukk!!

Min gamle oppskrift krever 96% sprit, og det er det dessverre vanskelig å få tak i på lovlig vis.

  • Bruk morter eller hammer på en liten neve (ca 1/2 dl) bær, slik at stenen blir knust (dette frigjør en fin bitter smak, som gjør likøren drikkenes for mannfolk)
  • Fyll modne heggebær på et stort Norgesglass. De knuste bærene fordeles jevnt.
  • Når glasset er nesten helt fullt, hell på sukker slik at alle hulrom fylles.
  • Hell på 60% sprit til glasset er helt fullt.
  • Lukk glasset godt. Rist og snu på det et par ganger daglig til sukkeret er helt oppløst.
  • Etter 2 1/2 måned siles bærene fra. Tilsett vann slik at det blir ca 40%. Vent noen dager og smak så til med sukker.
  • Vær forsiktig med sukkertilsmakingen. Dette bør gjøres med visse mellomrom, så man sikrer at det ikke blir unødig søtt.
Denne likøren blir god til jul, og himmelsk til påske. For ikke å snakke om neste jul!

Årets heggebær ble plukket i Kolestrand, supplert med bær fra Eikelandsvegen, der det bugner.



1 kommentar:

  1. Hei! Må vannet og sukkeret som tilsettes kokes opp?

    SvarSlett