onsdag 31. august 2011

Curry Pickles

Sylteagurkene er her. Nå er det på tide å legge dem på glass, gjerne med tanke på vertinnegaver eller julegaver. Oppskriften er en modifisert utgave av svigermors fra årene hun bodde i Washington. Gir 1 1/2 - 2 liter pickles, og kan ganges opp hvis man skal ha mer enn til egen bruk.
  • 2 kilo sylteagurker i tynne skiver
  • 1 middels løk i tynne skiver
  • 1 ss salt
Legg agurker og løk i en stor bolle.
Strø over salt.
Dekk med vann og la det stå i 3-5 timer.
Sil av vannet.

  • 8-9 dl edikk (du tror dette er for lite, helt til du ser hvor mye vann agurkene avgir ved oppvarming)
  • 250 gram sukker
  • 3 ss god karri
  • 2 ts sellerifrø (dette får jeg ikke tak i denne gangen. Prøver uten)
  • 3 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel sort pepper
  • 1 grønn paprika i tynnne skiver
Bland dette i en stor kjele.
Tilsett silt agurk og løk.
Varm langsomt opp til kokepunktet. Rør jevnlig, godt, men forsiktig, så alt blander seg
Ha på varme, steriliserte glass. Agurkene skal dekkes med væske til topps.

Enjoy! Herlig til leverpostei...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar