lørdag 20. august 2011

Sloe Gin


Forhåndsvarsel: Bærene modner i september!
  • 1 flaske gin (75 cl)
  • 1 pund slåpe (drøy halvliter)
  • Lik mengde sukker
Frys ned bærene
Prikk hvert frosne bær 5-10 ganger med en stoppenål
Ha bær, sukker og gin på et stort, tett glass
    Glasset rystes 2 ganger pr dag (bør stå på kjøkkenbenken ;-)
    Siles gjennom saftklede 14 dager før jul


      Slåpelikør med gin er populært i England. Denne oppskriften fikk jeg av Muriel Wray fra Hull i 1993. Vi var på bryllupsreise i Burgund, og traff der Muriel og ektemannen, som var på sølvbryllupsreise. Det ble jo veldig romantisk, så vi delte både 2 og 3 glass med Muriels sloe gin i en vakker hage bak vertshuset i Beaune der vi overnattet.

      I Norge vokser slåpe helt ute ved kysten i Sør-Norge, ofte langs stier og nær kulturlandskap. Lett å finne vestover til Kristiansand, men finnes videre vest og nordover til Hordaland. Bærene vokser på store busker/små trær, og disse er tornete. Bærene likner på bittesmå plommer og er matt blå. Blir mer blåsvarte og nærmest skinnende når du gnir på dem. Bærene modner i løpet av september, avhengig av vekstforhold. Selv om de er modne, er bærene harde.

      2014: En usedvanlig varm og fin sommer har gitt stor og tidlig slåpehøst, samt ekstra store bær. Vi hadde så mye at vi måtte finne på noe mer enn den årlige Sloe Gin. Se her for oppskrift på slåpe- og eplegelé!

      Ingen kommentarer:

      Legg inn en kommentar