tirsdag 3. mai 2016

Appelsinkake med mandler og aprikoser

Denne marokkanske kaken er velegnet for hyttetur da den holder en uke i kjøleskap - og blir bare bedre og bedre ettersom dagene går.

Til 8 personer
  • 2 store eller tre middels økologiske appelsiner
  • 1 håndfull tørkede aprikoser
  • 1/2 bunt mynte - bladene (pass på at det ikke  blir for lite av dette - heller for mye enn for lite)
  • 6 egg
  • 250 gram sukker
  • 275 gram mandelmel (evt finmalte mandler)
  • 1 ts bakepulver
  • Melisdryss (kan droppes)
  1. Vask appelsinene. Putt dem i en gryte og dekk med vann. Kok opp, og la småkoke i ca 1 time
  2. Hell av vannet. Avkjøl appelsinene.
  3. Skjær appelsinene i småbiter. Ta med skallet, men unngå skall med mye hvitt "underskall" (gir bitter smak). Økologiske appelsiner har ofte lite hvitt.
  4. Skjær aprikosene i småbiter og klipp opp mynten. Blandes med appelsinbitene.
  5. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  6. Bland mandelmel og bakepulver og tilsett dette forsiktig til eggedosisen (kort tid på lav fart)
  7. Vend appelsinmassen inn med slikkepott. Pass likevcl på at det fordeler seg godt
  8. Røren helles i en smurt stor springform (26 cm)
  9. Bak kaken ved 200 grader i ca 1 time. Etter ca 30 minutter: sjekk overflaten og legg evt over et flak bakepapir for å hindre at overflaten blir svidd.
Avkjøles. Pyntes med melisdryss.

Kaken holder seg opp til en uke i kjøleskap.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar