lørdag 14. mai 2016

Appelsinbakt kylling

Appelsinfestival i Kolestrand himmelfartshelgen 2016 - vi hadde appelsinkylling, appelsinkake, appelsinsalat...

Dette er en del av Vendelas faste påskemeny. Veldig påskete, og veldig godt en annen helg også :-)

Til fire personer:

4 kyllingfileter
2 fedd hvitløk
3-4 ss appelsinmarmelade (ikke for søt)
Revet skall og saft av en appelsin
1-2 ss mykt smør
2 dl kyllingkraft
Rosmarin eller timian
salt og pepper

  • Varm ovnen til 180 grader. Salte og pepre kyllingen, og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Bland sammen smør, hvitløk, marmelade og revet appelsinskall. Smør blandingen jevnt utover kyllingen.
  • Sett formen i ovnen og bak kyllingen i 20-25 minutter til gjennomstekt og gyldenbrun.
  • Ta ut kyllingen.
  • Skrap ut det som blir igjen i formen og legg det over i en liten kasserolle sammen med appelsinsaft og buljong.Kok opp sausen og la den koke inn til passe tykkelse. Hell over kyllingen ved servering.
Serveres med kokt ris og appelsinsalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar