tirsdag 21. juli 2015

Hoisin- og whiskyglasert svin

IKKE FORSØKT

6 porsjoner.

Serveres med jasminris til. Eller ha kjøttet i kinesiske pannekaker sammen med litt salat.

900 gram indrefilet av svin.
4 ss hoisin-saus
1 ss riseddik
3 ss bourbon eller whisky
25 gram lyst muscovadosukker
1 1/2 ts finrevet ingefær
Saften av 1/2 lime + limebåter til servering
1 ts chilisaus
1 fedd knust hvitløk
1 kvast grovhakket koriander

SALAT
1 agurk - i strimler på langs (fjern frø og skall)
1 rødløk i strimler
3 ss risvinseddik
En klype sukker


  1. Skjær bort evt fett av kjøttet. Skjær et dypt snitt fra siden, men ikke helt gjennom. Brett ut og legg i en form.
  2. Bland ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. Dekk til og sett i kjøleskapet i ca 1 time.
  3. Stek kjøttet på grill eller stekepanne, ca 5-10 minutter på hver side til gjennomstekt. Pensle over evt. rester av marinaden mens du steker.
  4. Legg kjøttet på en varm tallerken. Dekk til og la det hvile i fem minutter før det skjæres opp.
  5. Bland sammen salaten mens kjøttet hviler.
  6. Server kjøttet med salat og limebåter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar