tirsdag 21. juli 2015

Grillet kylling med pancetta og stuffing

IKKE FORSØKT

4 porsjoner

14 tynne skiver mild pancetta (italiensk urøkt bacon)
1 kylling - ca 1.8 kilo
1 appelsin og 1 sitron - Rasp skallet til stuffingen - skjær i skiver
1 hvitløk delt i to
1 salathode
8 vårløk
0.5 dl olivenolje
1 ss sherryeddik
1 ss Dijonsennep
1 dl mynteblader

STUFFING
2 ss olivenolje
1 liten løk - finhakket
80 gram brødterninger
20 gram finhakkete pistasjnøtter
0.5 dl finhakket bladpersille
2 ss finhakket timian
Skall av sitron og appelsin

1. STUFFING: Stek løk og hvitløk med litt olje. Ha over i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Smak til m salt og pepper. Avkjøl, og fyll så kyllingen med stuffingen.

2. Fyr opp grillen til middels varme. Legg pancetta over kyllingbrystet. Bin sammen bena med hyssing. Legg fruktskiver i bunnen av en grillform, og legg kyllingen oppå. Tilsett hvitløk, strø olje og litt krydder over. Sett formen på grillen og lukk lokket på grillen.

3. Grill i 45-50 minutter, innimellom heller du stekesaften over kyllingen. Ta kyllingen ut av formen, og sett til side for å hvile.

4. Mens kyllingen hviler: Dryss litt salatblader og vårløk i grillformen og grill kjapt i 4-5 minutter. Ha over i en bolle og sett til side.

5. Ta ut fruktskivene og kast dem. Mos hvitløken inn i stekesaftene med en gaffel. Tilsett olje, eddik og sennep, og smak til med salt og pepper. Hell litt av blandingen over de grillede salatbladene og vårløken, tilsett noen friske salatblader og mynte. Bland godt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar