tirsdag 19. april 2011

Påskesuppe med gul paprika

Bildet passer til oppskriften, bortsett fra at det IKKE
er rømmeklatt i min oppskrift
I år har jeg ikke laget mammas påskesuppe, men jeg har rappet et bilde fra nettet og bringer i det minste oppskriften på denne nydelige suppen i påsken!

Suppen er slett ikke påskeavhengig, men passer selvsagt ekstra bra i den gulfarvede høytiden.

Her er også gode triks for skrelling av grillet paprika!









  • 7 store gule paprika
  • 8 sjalottløk
  • 1 liter god grønsaksbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • salt, pepper
  • grønn pesto (basilikum)
Grilling av paprika
  • Del paprikaen i to, rens dem (fjern stilk og frø)
  • Grill paprikaen under grillen i ovnen med "skinnsiden" opp. Følg godt med. Paprikaskinnet skal ha noen mørkebrune vabler når de er ferdige.
  • Fisk dem ut av ovnen og ha dem direkte opp i en plastpose, som lukkes tett.
  • Fisk paprikaene ut av posen når det er mulig å håndtere dem med hendene (men fortsatt varmt)
  • Nå er det lett å fjerne skinnet!
Suppen
  • Skjær paprikaen i mindre biter. Kjør til jevn masse i matmølle.
  • Hell paprikamassen over i grønsaksbuljongen og varm opp.
  • Tilsett fløten og la det hele koke sammen i norn minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Garnér med grønn pesto, gjerne direkte i porsjonsskåler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar