lørdag 30. april 2011

Appelsinkake

En kake som passer til vår generelt og påske spesielt.
Saftig og god appelsinkake med valmuefrø og appelsinsirup til.

Litt forsinket i forhold til påsken, blir kaken med til hageselskap hos Ive & Jan.

Severes kaken alene, bør den ha følge av litt krem, rømme eller iskrem.













  • 200 gram romtemperert smør i terninger
  • finrevet skall av en middels appelsin
  • 2 dl sukker
Røres lyst og luftig.
  • 3 egg, blandes inn, ett av gangen
*******
  • 5 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 4 ss valmuefrø
Tilsettes smørblandingen

  • 1,5 dl appelsinjuice
  • 2 dl melk
Tilsettes deigen. Alt blandes godt.

Røren helles i smurt springform og steker midt i ovnen ved 160 grader i ca 1 time. Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig.

Mens kaken steker, lager du appelsinsirup.

Appelsinsirup
  • Finstrimlet tynt skall av 1 appelsin
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 2,5 dl sukker
Kok opp og la putre i 5-6 minutter.

Ta kaken ut av ovnen, og hell over 1/2 parten av appelsinsirupen mens kaken er varm.
Kaken avkjøles så på rist.
Resten av appelsinsirupen serveres avkjølt til kaken.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar