onsdag 26. august 2015

Rødbetebrød

Vakre brød, både før (her) og etter steking :-)
Nydelig brød til ost, suppe, forretter mm. Virkelig deilig og uvanlig vakkert.








Oppskrift til 2 brød:

  • 6 dl vann
  • 0,5 dl olje
  • 25 gram fersk gjær
  • 3,5 ss salt
  • Ca 1,6 dl hvetemel
  • 1 middels/stor skrelt og revet rå rødbete
  • 1 dl gresskarkjerner (prøv også solsikkekjerner)
  • 1 ts tørket timian


Bland vann, smuldret gjær og olje i en bolle. Tilsett 1,4 liter av melet. Elte godt for hånd eller med maskin.

Bland inn revet rødbete, gresskarkjerner og timian.

La heve under lokk/plast i 30 minutter.

Strø bakebordet med rikelig med mel. Hell deigen over og kna til god konsistens. Del til to gode brødemner som legges på bakepapir på bakeplate.

Heves under håndkle i 30 minutter.

Stekes ved 200 grader i 30 minutter. Sprut med vann fra en spruteflaske 4-5 ganger underveis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar