søndag 4. mars 2018

Himmelsk og lett Sjokolademousse á la Villas

Denne desserten laget Villas til sin egen avskjedsmiddag nå i januar, da han skulle reise i militæret i Sør-Varanger.

Den var så god (og himmelsk lett og frisk), at jeg bad om oppskriften. Jeg fikk en liste med ingredisenser (ingen med mål og vekt), "og så gjør jeg som vanlig").

For en mor med dessert-angst, var dette litt vanskelig. Heldigvis fikk jeg kompetent hjelp av kollega Siri, som omsatte Villas' liste til en fungerende oppskrift.
Summen av denne dugnaden, var en deilig dessert i Maridalsveien i går.



6-8 porsjoner

Ingredienser:

  • 1 plate 70% kokesjokolade
  • 4 egg
  • 100 gram melis
  • 2,5 dl kremfløte (en liten kartong)
    • Smak til med f.eks. appelsinlikør og/eller kaffe
    • Pynt med f.eks. raspet sjokolade/hakkede pistasjnøtter/revet appelsinskall/bringebær
Slik gjorde jeg:
  • Skill eggeplommer og eggehviter
  • Lag ganske stiv eggedosis av eggehviter og melis
  • Sett sjokoladen til forsiktig smelting i vannbad
  • Stivpisk kremfløten
  • Tilsett xtra smak til den smeltede sjokoladen: grand marnier og/eller kaffe
  • Pass på at sjokoladen ikke har skilt seg - glatt og fin
  • Pass på at sjokoladen er skikkelig smeltet, men ikke kokende - men ikke la den bli for kald
  • Visp eggeplommen inn i sjokoladen
  • Vend sjokoladeblandingen inn i eggedosisen
  • Vend pisket krem inn i det hele
  • Ha i porsjonsglass / skåler / eller serveringsskål
Før servering:
  • Pynt etter ønske: Hakkede pistasjnøtter og/eller appelsinskall og/eller noe grønt. Villas pyntet med bringebær.
Må ikke lages dagen før: Siden stivheten her kommer av eggedosis og pisket krem - ikke gelatin - trenger den bare å kjøles ned og "sette seg".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar