fredag 22. mai 2015

Linsesuppe

Dette er en gammel slager. Hot og deilig, om man ønsker det. Oppskriften kom opprinnelig fra Dagbladet, som for minst 20 år siden inviterte kjendiser til å dele sine favoritt-oppskrifter. Denne suppen er fra Anita Skorgan (!) og introduserte meg til røde linser.

Siden har suppen blitt videreutviklet, så jeg vet ikke helt hvor mye Anita Skorgan det er igjen i oppskriften. Men den er alltid like populær, og var mitt første møte med bruk av linser i matlagningen. :-)


SURRES I SMØR:
  • 1 1/2 cm finhakket ingefær
  • 2-3 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss sterk karri (juster styrken på suppen med dette)
  • Litt salt

TILSETT:
  • 7 dl hønsebuljong
  • 3 dl kokosmelk
  • 150 gram/2,5 dl røde linser
Småkokes i 20 minutter


VED SERVERING TILSETTES:
  • Lettkokte brokkolibuketter
  •  Raust med hakket koriander



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar